9 Mayıs Avrupa Günü

1950’de Robert Schuman’ın Avrupa’da barışın tesisi için birleşik bir Avrupa fikrini ortaya attığı ilk gün olan 9 Mayıs, bugün bildiğimiz anlamıyla Avrupa Birliği’nin ilk yapı taşı olduğu düşüncesiyle 1985 yılından beri Avrupa Günü olarak kutlanmaktadır.

Barış ve evrensel insan hakları etrafında toplanan Avrupa Birliği ile Türkiye’nin bir araya gelişi açısından önemsediğimiz bu günü Mayıs ayı boyunca düzenleyeceğimiz pek çok etkinlikle yoğun bir maraton şeklinde kutlamaya devam edeceğiz. Yürttüğümüz projeler ve etkinliklerle Avrupa Birliği ve Türkiye’nin daha yakın ilişkiler kurmasını amaçlıyoruz.

Mali yardımlar kapsamında ilerlettiğimiz projelerden biri olan SAHNE Projesi’nde Sahte Haber ve Nefret Söylemi ile mücadeleyi yapay zeka temelli yenilikçi çözümlerle yürütürken, toplumsal kutuplaşmayı azaltmayı hedefliyoruz.

Bu ay düzenleyeceğimiz etkinlikleri ve yayınlayacağımız raporları Sahneprojesi.org adresinden takip edebilirsiniz.

TAV Gençlik Çalışmaları ise Avrupa ile karşılıklı iletişimi arttırarak daha fazla genci Avrupa’daki imkanlarla tanıştırmaya devam ediyor. Gençlik Çalışmalarıyla ilgili duyuru ve bilgilere internet sitemizden ve TAV Gençlik Çalışmaları sosyal medya hesaplarından ulaşabilirsiniz.

Kadıköy Belediyesi ile İklim Elçileri, Çanakkale Belediyesi ile Sürdürülebilir Turizm İçin Ortak Eylem projelerimizle yerel yönetimlerle sürdürülebilirlik alanında çalışarak yeşil dönüşüme katkı sağlıyoruz.

Şubat ayında yaşadığımız önemli bir gelişme de Türkiye Avrupa Vakfı, Avrupa’daki örgütlü sivil toplumun önemli sesi olan Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komitesi’nin (EESC) Genişleme Aday Ülke Üyelerinden biri olarak seçildi. Türkiye’nin daha adil, kapsayıcı ve sürdürülebilir bir geleceğe doğru ilerlemesi ve Avrupa Birliği sürecinde önemli bir rol oynaması için çabamızı burada da devam ettireceğiz.

Türkiye ve Avrupa’yı bir araya getiren, Türkiye’de bir çok konuda gelişime, ilerlemeye ve avrupa birliğine aday olma sürecine destek olacak bir çok faaliyet yürütmekteyiz, daha fazla detaya sahip olmak ya da projelerimizde bize destek olmak için iletişime geçmek isterseniz sizi iletişim kısmına bekliyoruz.

Avrupa’nın çeşitliliği ve birliğiyle gurur duyuyoruz. Birlikte, daha adil, daha sürdürülebilir ve daha barışçıl bir dünya için çalışmaya devam edeceğiz. 🌟🌐