Co-Make – Contact Making Seminar for EVS Organizations

2014 senesinde Avrupa Gönüllü Hizmeti akredite kuruluşu olduğumuz için bu alanda sürdürülebilir ortaklıklar kurmak istemekteyiz. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde 5 senedir yürüttüğümüz Fırsatı Yakala adlı programın ağında bulunan ve programdan mezun gençlerimizi Avrupa Gönüllü Hizmeti projeleriyle güçlendirmek ve onların kişisel ve profesyonel gelişimlerine katkı sağlamak için yaptığımız çalışmaların kalitesini arttırmak amacıyla bu semineri gerçekleştireceğiz.

Hali hazırda “Take the Chance”, “Take the Chance 2” ve “Empowering Youth with EVS” adlı projelerimiz yürürlüktedir. Bu kapsamda kabul edilen projemizde yer alan ortaklarımızı da projemize dahil ettik .

Projemizin amaçları:

– Sürdürülebilir ortaklıkların kurulmasına öncü olmak

– Gençlik alanında AGH projelerinin kalitesini arttırmak

– İmkanı kısıtlı gençlerin kendine uygun projeler bulabilmelerini sağlamak

– İmkanı kısıtlı gençlere yönelik düzenlenen AGH projelerinde kalite konularını ele almak

– Gençlik çalışmalarında ve Avrupa Gönüllü Hizmeti konusunda farkındalık yaratmak

Projemiz; Gençlik Çalışanlarına yönelik Avrupa Gönüllü Hizmeti kapsamında ortaklık kurulmasını hedefleyen Erasmus+ Gençlik Programı Gençlik Çalışanlarının Hareketliliği kapsamında planlanmış olup Şubat 2017 tarihinde İstanbul’da 16 farklı kurumdan ve 15 farklı program ülkesinden (Çek Cumhuriyeti, Bulgaristan, Romanya, Makedonya, Hırvatistan, İtalya, Romanya, Portekiz, Yunanistan, Estonya, İsveç, Polonya, Slovakya, Slovenya, Birleşik Krallık, Türkiye ) gelecek 33 katılımcı ve AGH alanında teknik ve gönüllülük hakkında tematik bilgiye sahip tecrübeli 3 eğitmen ile gerçekleştirilecektir.

Katılımcı profili:

– 18 yaş üstü AGH Koordinatörü / Mentörü veya Gençlik Çalışanı

– AGH Hizmeti süreçlerinde yer almış veya yer alacak olan

– Ortaklık kurma kapsamında kurumları tarafından karar almaya yetkisi olan

– İngilizce olarak kendini ve kurumu temsil edecek kapasiteye sahip

– İmkanı kısıtlı gençlerin dahil edilmesi konusuna dair motivasyonu olan

– Daha önce AGH Yapmış veya AGH süreçlerinde kurumu mentör/koordinatör olarak yer almış

Projemizin kapsamında yapılacak etkinlikler ile, katılımcılarımızın AGH projeleri hakkında bilgilerinin gelişmesi, sürdürülebilir ortaklıkların oluşması ve aynı zamanda kendilerinin yürüttükleri AGH Projelerinde kalitenin artmaları yönünde gelişmesi ve kurumların kapasitelerinin artması beklenmektedir. Süreçte katılım kurum ve kuruluşların bu yönde kapasite geliştirmeleri ve imkanı kısıtlı gençlerin dahil edilmesine yönelik stratejiler geliştirebilecek kurumlar haline geleceklerdir. Bunun yanı sıra, uzun vadede, imkanı kısıtlı gençlerin AGH projelerinde görünürlüğü artacak ve aynı zamanda sürdürülebilir ortaklıklar kurularak, AGH projelerinde kalitenin üst düzeye çıkması sağlanabilecektir.