Makedonya’da Kısa Dönem AGH!

Türkiye Avrupa Vakfı; Take the Chance projesi kapsamında, 1 Ekim 2016-30 Kasım 2016 döneminde Makedonya’daki ev sahibi kuruluşta gönüllü olarak çalışacak 1 genç katılımcı arıyor!

Son başvuru tarihi: 11 Ağustos 2016

Take the Chance AGH projesi kısa vadede, gençlerin öğrenme hareketliliği yoluyla sosyal farkındalığını arttırmayı, onların sosyal becerilerini geliştirmeyi hedeflerken; uzun vadede gençlerin aktif vatandaşlıklarına katkı sağlayacaktır.

Projemizin faaliyetleri gönüllüleri sürece doğrudan dahil etmeyi amaçlamaktadır. Yaygın, formal ve informal öğrenme yöntemlerinin hepsi aktif olarak kullanılacak olup, faaliyetler genel olarak deneyimsel (yaşayarak) öğrenme odağında gerçekleşecektir.

Projemiz kapsamında amaçlarımız:

– Türkiye’deki gençlerin gönüllü faaliyetlerine dahil olarak aktif vatandaşlıklarını sağlamak

– Gençlerin küresel ve Avrupa vatandaşlıklarını desteklemek

– Gençler arasında kültürlerarası öğrenme ve kültürlerarası diyalogu teşvik etmek

Bu amaçlara ulaşmak için projemize dahil edeceğimiz gençler aşağıdaki faaliyetleri yürüteceklerdir:

Zdruzenie na studenti po pravo i mladi pravnici Pavel Satev Kocani – Makedonya ( Kocani )
Yerelde, gençlere yönelik kısa ve uzun süreli atölye çalışmaları düzenleyen bir kuruluştur. Projemiz kapsamında bu kuruluşta faaliyet yürütecek gönüllülerimiz; kuruluşun aktivite planlamasında, bu aktivitelerin düzenlenmesinde rol alacaklardır.

Katılımcı Profili Hakkında:

Gönüllüler; cinsiyet, etnik grup, ırk, din, cinsel yönelim, siyasi görüş, ekonomik durum, sosyal statü, eğitim geçmişi göz önünde bulundurulmadan aşağıdaki genel kriterlere göre belirlenecektir:
– 17-30 yaş arasında olmak
– Kendini uluslararası alanda geliştirmek istemek
– Kültürler arası öğrenme motivasyonuna sahip olmak
– Çocuk ve gençlerle çalışma motivasyonuna sahip olmak
– Gençlerle ilgili çalışmalarda yer almak isteyen
– Online dergi ve gazete oluşturulması üzerine çalışmaya ilgili
– Medya ve software çalışmalarına ilgi duyan
– Çevre aktiviteleri yapmak isteyen
– El işi atölyelerinde yer almak isteyen
– Yerel halka temel seviyede Türkçe dil dersi vermek isteyen
– Temel seviyede İngilizce iletişim kurabilen
– AGH yapmak için gerekli motivasyona sahip
– Çok kültürlü bir ortamda yaşamaya hazır veya böyle bir ortama adapte olabilecek.

Proje Koşulları Hakkında:

– Konaklama ve yeme-içme masraflarının %100‟ü proje bütçesinden karşılanacaktır.
– Ulaşım ücreti: Vakfın merkezi olan İstanbul’dan, gönüllü faaliyet yürüteceğiniz yere kadar olan ulaşım masrafının %100‟ü proje bütçesinden karşılanacaktır.
– Gönüllü cep harçlığı: 60 Euro (Aylık)
– Gönüllüye, ev sahibi kuruluş tarafından proje sürecince rehberlik alanında tecrübeli bir mentör sağlanacaktır.
– Gönüllüler haftada 5 gün, günde ortalama 6 saat faaliyet yürütecektir. Haftada 2 gün izin gününün yanısıra, ayda 2 gün de ek olarak izin kullanabileceklerdir.

Başvuru Hakkında:

Projeye başvuru yapmak için;

• https://goo.gl/lQnhEO linkindeki online formu doldurmalı,
  • mobility@turkiyeavrupavakfi.org adresine, e-postanın konu kısmına “Take the Chance AGH Projesi – Makedonya” yazarak, İngilizce olarak hazırlanmış CV ve motivasyon mektubunuzu iletmelisiniz.

Aday gönüllüler; TAV AGH online form, CV ve motivasyon mektuplarına göre seçilecektir. Seçilen adaylar aranarak bilgilendirilecektir. Sonrasında seçilen bu gençlerle yapılacak yüz yüze veya online mülakatlarla gönüllü listesi son halini alacaktır.