2016 Fırsatı Yakala Başvuruları Açıldı!

FIRSATI YAKALA!

Şiddetsiz iletişimi öğrenmek istiyor musun?

Yaşadığın çevrede bir değişiklik yapmak istiyor musun?

O zaman FIRSATI YAKALA!

FIRSATI YAKALA PROGRAMI Türkiye’nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşayan gençlerin sivil dahiliyetini, çatışma arabulucuğuna ve şiddetsiz iletişime odaklanarak güçlendirmektedir. Kapasite geliştirmek ve kendi proje fikirlerini hayata geçirmek isteyen genç aktivistlere ya da aktivist olmak isteyenlere bir şans sunar.

• Yaşın 18-30 arasında mı?
  • Şiddetsiz iletişim ve çatışma arabulucuğu konularına ilgili misin?
  • Gençlik aktivizmiyle ilgili ve içinde bulunduğun toplumda aktif  misin?
  • Doğu Anadolu ya da Güneydoğu Anadolu bölgesinde mi yaşıyorsun?

O zaman başvuru yapmalı ve aşağıda belirtilenleri gerçekleştirmek için FIRSATI YAKALAMALISIN:

• Kendi gönüllü projeni geliştirmek
  • Kişisel gelişim ve yönetim becerilerini geliştirmek
  • Şiddetsiz iletişim ve çatışma arabulucuğu konuları üzerine daha çok şey öğrenmek
  • Sosyal çevrene şekil vermek
  • Senin gibi düşünen insanlarla bir iletişim ağı kurmak

Program Takvimi  2016

• Başlangıç Semineri: 14 Temmuz – 20 Temmuz 2016 (Siirt)
  • Projeleri Gerçekleştirme: Ağustos – Kasım 2016
  • Değerlendirme Semineri: 2 Aralık – 5 Aralık 2016 (Daha sonra belirlenecektir.)

(Program tüm seminerleri ile bir bütündür ve tüm seminerlere katılım programdan mezun olabilmek için gereklidir. Lütfen tüm seminerlere katılım için tarihlerin size uygun olup olmadığını kontrol ediniz!)

Son Başvuru Tarihi: 29 Haziran 2016

Başvuru formuna aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Harcamalar

Konaklama ve yemek masrafları tarafımızdan karşılanacaktır.

Katılımcıların seminerin gerçekleşeceği şehre olan ulaşım (otobüs ya da tren) masrafları 120 Liraya kadar gidiş dönüş biletlerinin tarafımıza teslim edilmesi sonrasında karşılanacaktır.

Özgür Nuri Demir

Fırsatı Yakala Program Koordinatorü

E-posta: demir@take-the-chance.net

Not: Uluslararası bir programın parçası olan Fırsatı Yakala’nın Türkiye’deki yürütücüsü Türkiye Avrupa Vakfı’dır. Fırsatı Yakala programının 2016 yılındaki etkinlikleri Robert Bosch Stiftung ve Türkiye Cumhuriyeti Siirt Valiliği tarafından desteklenmektedir.